Wedstrijdzaken

Voor elk thuisspeelweekend wordt hier het nieuwe schema geplaatst.

Fluit- en telschema 

Tellen

De jeugdleden verzorgen het tellen. Gelet op alle speeltijden moeten sommigen de eerste helft van het seizoen al twee keer tellen. De volgende helft wordt hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Aan het eind van het seizoen heeft iedereen ongeveer  even vaak geteld.

Een teller is minimaal een kwartier voor aanvang van de wedstrijd op het juiste veld aanwezig. Als je een keer niet kunt tellen, moet je zelf voor vervanging zorgen.

Heren 2 en Heren 3 spelen op doordeweekse dagen de thuiswedstrijden, zij zorgen zelf voor een teller.

Fluiten

Momenteel hebben we binnen de vereniging niet zoveel scheidsrechters. Om deze reden moeten de meesten de eerste helft al twee keer fluiten. We hopen de volgende helft over meer scheidsrechters te beschikken zodat de lasten beter verdeeld worden.

Een scheidsrechter is minimaal een kwartier voor aanvang van de wedstrijd op het juiste veld aanwezig. Als  je een keer niet kunt fluiten, moet je zelf voor vervanging zorgen.

E-mail Scheidcoordinator: scheidscoordinator@vv-dac.nl

Zaalwacht

Net als vorig jaar wordt de zaalwacht uitgevoerd door de seniorenteams.

Ballen naar uitwedstrijden:

Trainers bepalen of het meenemen van ballen naar uitwedstrijden noodzakelijk is. Als dit het geval is kan er per team één tas met ballen meegenomen worden. Bij voorkeur worden deze op vrijdagavond opgehaald en maandag (uiterlijk dinsdagavond) weer toegevoegd aan de ballen in het materiaalhok. Het spreekt voor zich dat de ballen die meegenomen worden naar uitwedstrijden herkenbaar zijn als ballen van onze vereniging en dat dit alleen de oudere ballen zijn die we als vereniging voorhanden hebben.
 

Spelregels

Officiële spelregels volleybal Topdivisie en lager

Officiele Handleidingen Bestuurders en Functionarissen

Handleiding en Instructie Arbitrage - Topdivisie en lager