Nieuwsbrief – Mei 2020 Deel II

Geschreven op 24 mei 2020.

Regels en omgangsvormen Beach volleybal

 

Om bovenstaande mogelijk te maken zijn er helaas tal van regels nodig om te kunnen voldoen aan de RIVM richtlijnen én om de veiligheid van onze leden te waarborgen. Toch is het de enige manier om weer een start te kunnen maken met volleybal in deze zeer bijzondere tijd.

 

 1. We starten maandag 25 mei 2020  a.s. volgens bovenstaand schema.  Einddatum van de laatste training is uiterlijk vrijdag 3 juli 2020.
 2. Alleen de jeugdleden van de desbetreffende team zijn welkom op de beachvelden. Uiteraard is halen en brengen prima maar ouders/verzorgers zijn helaas niet welkom op de velden zelf.
 3. Elk team traint onder de begeleiding van een trainer. De trainer heeft een verantwoordelijke taak en is in the lead de gehele training.
 4. Geen trainer betekent geen training. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk de situatie dekkend te houden maar mocht er door omstandigheden geen trainer beschikbaar zijn op een avond dan vervalt de desbetreffende training.
 5. Het eerst genoemde team op de avond zet de velden samen met de trainer op. Het laatst genoemde team ruimt de velden samen met de trainer op.
 6. Elk jeugdlid en trainer komt in sportkleding naar de beachvelden. Omkleden/douchen/wc gebruik zijn niet mogelijk.
 7. Elk jeugdlid en trainer neemt zelf een gevulde drinkwaterfles mee aangezien er geen voorzieningen aanwezig zijn.
 8. Neem geen waardevolle spullen mee.
 9.  Wanneer je verkouden of grieperig bent, je niet fit voelt, dan blijf je thuis. Ook als huisgenoten klachten hebben dan neem je niet deel.
 10. Elk jeugdlid en trainer desinfecteert zijn/haar handen bij binnenkomst op de beachvelden.
 11. Er vindt geen fysiek contact plaats tussen leden onderling en trainer. Dus handjeklap, highfives e.d. zijn niet toegestaan.
 12. Beperk het contact met de palen en netten zoveel mogelijk.
 13. Alle ballen worden na de training gedesinfecteerd en daarna opgeborgen. Dit onder verantwoordelijkheid van de trainer.
 14. De trainingen zijn alleen voor leden. Wij verzoeken dan ook iedereen dringend om geen vrienden/familie of wie dan ook uit te nodigen om te komen kijken. Wanneer het te druk wordt in de directe omgeving van de beachvelden dan kan er besloten worden om de trainingen te beëindigen. Veiligheid van onze leden staat te allen tijde voorop!
 15. Op tijd komen is goed, te vroeg aanwezig zijn niet. Zorg ervoor dat je maximaal 10 minuten vóór aanvang van de training aanwezig bent en vertrek direct na de training. Zodoende heeft de trainer tijd om alles goed af te sluiten en schoon te maken en kan de nieuwe groep op tijd beginnen.
 16. De 1,5 meter regel geldt de gehele training !
 17. Hierin ligt gelijk de uitdaging voor de trainer om hier passende oefenvormen op los te laten. Via onderstaande link is veel informatie hierover beschikbaar.

https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/04/28/spel-en-oefenvormen-outdoor-volleybal